What are Bitcoin Mining prices? How does work mining?

2
107

Bitcoin Mining: Nieuwe bitcoins worden uitgegeven entryway het. In addition, Bitcoin netwerk zelf en ontstaan tijdens een proces wat in het engels ‘mining’ wordt genoemd.

Mining is simpel gezegd het vastleggen van de transacties bite. In addition, The dust in het bitcoin netwerk plaatsvinden operation de Bitcoin Mining blockchain. In ruil voor het minen maken de diggers kans operation nieuwe bitcoins. Trama center zullen uiteindelijk maximaal 21 miljoen bitcoins in omloop komen. Om zelf bitcoins te kunnen minen heb je geavanceerde equipment nodig.

Bitcoin mining operation de Blockchain

Om te beginnen moeten we even kort wat vertellen over de blockchain. In addition, De blockchain is het decentrale, digitale kasboek waar alle Bitcoin Mining transacties in worden vastgelegd. In addition, Iedereen bite the dust de Bitcoin programming draait, bewaart een kopie van de blockchain operation zijn PC. De blockchain bestaat weer uit zogenaamde blocks. Een block is een verzameling van goedgekeurde transacties en elk block is cryptografisch gekoppeld aan het voorgaande block zodat er een niet te vervalsen keten ontstaat. Ongeveer elke 10 minuten komt er een nieuw block bij en wordt de blockchain een stukje langer.

Transacties vastleggen

Het vastleggen van de, entryway het netwerk goedgekeurde. In addition, Transacties in de blockchain heet mining, dit wordt gedaan entryway ‘diggers’. In addition, Om te kunnen meedoen aan Bitcoin Mining zal men een PC met meerdere grafische kaarten of speciale hardware moeten laten draaien. Deze grafische kaarten of speciale equipment zijn nodig omdat een excavator altijd aan het rekenen is operation een ingewikkelde rekensom. Is de excavator de eerste kick the bucket deze rekensom oplost dan mag hij een nieuw block toevoegen aan de blockchain met goedgekeurde transacties. Daarnaast krijgt de excavator als beloning 12,5 nieuw gemaakte bitcoins en de transactie-vergoedingen kick the bucket horen bij de transacties in het square. Het oplossen van de rekensom wordt het ‘vinden’ van een nieuw block genoemd.

Een ingewikkelde rekensom: Block trouble

De beloning van 12.5 Bitcoin Mining zorgt dat men een reden heeft om te minen en daarmee het Bitcoin netwerk te beveiligen. In addition, Deze beloning wordt de ‘block-reward’ genoemd. We hadden al verteld dat ongeveer elke 10 minuten een nieuw block bijkomt en dit komt doordat het oplossen van de rekensom, of het vinden van een nieuw block, een bepaalde hoeveelheid werk vergt. In addition, De moeilijkheid van deze som wordt zodanig gereguleerd dat er in het hele bitcoin-netwerk nooit meer dan een vastgestelde hoeveelheid bitcoins per dag wordt gemaakt. Cultivator meer equipment er ingezet wordt om te minen, des te moeilijker wordt de som. Als er minder equipment wordt gebruikt om te minen wordt de som makkelijker. De moeilijkheidsgraad van het minen wordt uitgedrukt in de trouble factor (zie onderstaande grafiek)

Bitcoin dividing: Limiet van 21 miljoen bitcoins

Zoals gezegd worden er elke keer, dat er een ‘block’ gevonden wordt, 12.5 nieuwe bitcoins gemaakt. In addition, Daarmee is er meteen een mechanisme om nieuwe bitcoins operation een gecontroleerde manier in omloop te brengen. In addition, Eens in de zoveel tijd wordt de beloning voor het vinden van een block gehalveerd en daarmee wordt de aanname van nieuwe bitcoins langzaam maar zeker afgebouwd. This totaal zullen er 21 miljoen bitcoins gemaakt gaan worden over de komende jaren. Ergens rond 2040 zullen alle bitcoins gemaakt zijn en komen er geen nieuwe meer bij. (zie onderstaande grafiek).

Operation het second van dit schrijven zijn er net iets meer dan 17 miljoen bitcoins gemaakt. In addition, Om de 210.000 squares, dus ongeveer 4 jaar wordt de square prize gehalveerd. In addition, De eerste zogenaamde ‘block reward splitting‘ vond plaats op 28 november 2012, de beloning ging toen van 50 bitcoins per block naar 25. De tweede block reward splitting vond plaats operation 9 juli 2016. Zoals het er nu uitziet zal de volgende splitting plaatsvinden operation 29 mei 2020.

Niet minen maar toch bitcoins verkrijgen?

Je hoeft niet perse aan mining te doen om bitcoins te bemachtigen. In addition, Je kan ze ook verdienen, ruilen, accepteren in je winkel of webshop. In addition, Of gewoon kopen bij een wisselkantoor of Bitcoin Mining trade.

If you want to read more.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here